Следвайте Гласове в ТелеграмБългария настойчиво намекна на Русия, че ситуацията с

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБългария настойчиво намекна на Русия, че ситуацията с
Коментари Харесай

Захарова: България настойчиво ни намекна да игнорираме новината за изгонения руски журналист

Следвайте " Гласове " в Телеграм

България упорито загатна на Русия, че обстановката с анулацията на акредитацията на съветския публицист Александър Гацак би трябвало да бъде оставена " отвън осведомителното поле ". Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

" В обстановката с съветския сътрудник в България българските управляващи към момента упорито ни загатват, че би трябвало да оставим всичко това отвън осведомителното поле ", сподели тя на брифинг.

" Ситуацията се утежнява от срамното игнориране от страна на съответните интернационалните структури на сходно отношение към професионални публицисти, представители на медийната сфера. Струва ми се, че това единствено окуражава управляващите на съответните страни да не престават да нарушават правата на публицистите, на медиите и да постановат цензура ", добави Захарова.

По-рано пресслужбата на " Российская газета " заяви, че българското външно министерство е лишило акредитацията на съветски публицист и го е заплашило с екстрадиция. Както е посочено на 1 ноември в публично изказване, оповестено на уеб страницата на българската Държавна организация за национална сигурност, Гацак е напуснал територията на страната. 
 

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР